مهارت های نرم چیست و چقدر مهم است؟

folder_open
دانش پایهمدیریت
personمرکز مدیریت داده محور داده بین
مهارت های نرم

مطابق با لغت نامه آکسفورد، مهارت های نرم، ویژگی های شخصی هستند که انسان را قادر می سازد تا برخوردی تأثیرگذار و هماهنگ با دیگران داشته باشد. این ویژگی ها در مدارس و دانشکده ها به سختی از سوی مدرسان، آموزش داده می شود.

مطابق با لغت نامه آکسفورد، مهارت های نرم، ویژگی های شخصی هستند که انسان را قادر می سازد تا برخوردی تأثیرگذار و هماهنگ با دیگران داشته باشد. این ویژگی ها در مدارس و دانشکده ها به سختی از سوی مدرسان، آموزش داده می شود.

مهارت های سخت آن دستاوردهایی است که شاملِ آموزش، تجربه کاری، دانش و سطحی از خبرگی می شود. نمونه هایی از مهارت های سخت شامل مهارت های شغلی مانند مبانی ریاضیات و توان استفاده از برنامه های نرم افزاری می باشد.

مطالعات مؤسسه تحقیقاتی استنفورد و بنیاد کارنگی- ملون روی مدیران عامل ۵۰۰ شرکت برتر مجله فورچون نشان داد که ۷۵% موفقیت بلندمدت در مشاغل، از مهارت‌های نرم و تنها ۲۵% آن از مهارت‌های سخت (مهارت های فنی و تخصصی) به دست آمده است.

مطالعه دیگری نشان می دهد که مهارت های سخت تنها ۱۵٪ به موفقیت یک فرد بستگی دارد؛ در حالی که ۸۵٪ موفقیت ها به دلیل مهارت های نرم است.

مجله فوربس در ماه می ۲۰۱۶، اقدام به معرفی مهارت‎ هایی نموده است که از نظر مدیران، در دانش‎ آموختگان تازه وارد به سازمان‎ ها، به اندازه کافی و رضایت‎ بخش وجود ندارد. این نتیجه، حاصل بررسی نظر حدود ۶۴ هزار مدیر و ۱۴ هزار دانش‎ آموخته می ‎باشد.

مهم ترین این مهارت‎ ها، به‎ همراه درصد موافقت شرکت‎ کنندگان در این مطالعه با کمبود مهارت مذکور، عبارت است از: مهارت تفکر انتقادی و حل مساله (۶۰ درصد)، مهارت ارتباطی (۴۶ درصد)، مهارت رهبری (۴۴ درصد)، مهارت نگارش (۴۴ درصد)، مهارت سخن‎گفتن در جمع (۳۹ درصد)، مهارت کار تیمی (۳۶ درصد)، مهارت تحلیل داده (۳۶ درصد)، مهارت کار با نرم‎ افزارهای صنعت مربوطه (۳۴ درصد).

همچنین سازمان بهداشت جهانی  در اعلامیه ای مهارت های ده گانه ای را تحت عنوان مهارت های زندگی  برشمرد که منجر به ارتقای بهداشت روانی افراد جامعه، غنای روابط انسانی، افزایش سلامت و رفتارهای سالم در سطح جامعه می‌گردند. از این مهارت ها می توان به عنوان مهارت های نرم یاد کرد.

این مهارت های ده گانه عبارتند از:

  1. تصمیم‌گیری
  2. حل مسئله
  3. تفکر خلاق،
  4. تفکر نقادانه،
  5. ارتباط مؤثر،
  6. مهارت های ارتباطی بین فردی،
  7. خودآگاهی،
  8. همدلی با دیگران،
  9. توانایی رویارویی با هیجان‌ها (غم، خشم، شادی و…) ،
  10. توانایی رویارویی با استرس‌ها

مطالب مرتبط

فهرست